Monday, February 2, 2009

Winter Break ‘08 – Episode 1

(Kisah… Dec. 22, 2008)

Zarul dah ada kat Lubbock dengan Truck Fordnya dan dah bersedia untuk bercuti bersama warga TTU, tapi plan belum buat lagi hehehehe. Buat sementara ni cadangan yang ada dari Zarul untuk kami travel dari Lubbock, Texas ke Kansas, ke Nebraska dan terus ke Florida… mmm… mungkin kena KIV dulu. Maklum je lah kawasan macam Kansas, Nebraska tu sekarang ni sejuk -20/-30 darjah celcius, rasanya sangat tak sesuai untuk kami dan rasanya tak banyak yang dapat dilihat di kala cuaca sebegitu.

Bermula dengan beli Atlas di Walmart, kami mulakan plan perjalan kami.
Cadangan dibuka:

“Apa kata kita ke San Diego, along the way boleh stop di Grand Canyon?”
- macam menarik je cadangan tu, tapi rasanya mungkin kita perlu masa yang lebih lama baru best…

“Mungkin untuk permulaan ni kita tour around Texas je dulu, amacam?”
- wah… semua setuju dengan cadangan ni ,tapi dengan exception include sikit New Mexico area sebab nak ge main ski dan jumpa alien hehehehe

so malam tu juga plan lengkap di buat, tapi sebelum tu Ahli Jawatankuasa mesti lah ada

Julie – Penasihat merangkap Bendahari
Faisal – Info/View Executive
Ain – Navigation Analysis Manager
Zarul –Coordination Manager merangkap Repertoire

Ni adalah map untuk cadangan perjalanan kami... dengan 9 major stop.

Adakah kami berjaya?....

3 comments:

Ping from Miri said...

i cant wait to hear about the story of ur kembara. that's a great journey!

ainzoo said...

yeahhhhhhhhhh..

Tunggguuuuuuuuuuuuuu.jeng jeng jeng...

atieaster said...

waa...best giler journey kak ju nih..kan best kalo dapat ikut skali...huhuhu